Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 20:00

Με στοχευμένες προσπάθειες το 2017 για τον ΑΝΠΟ Αμοργού

Με απόλυτη  επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΑΝΠΟΑ την Παρασκευή 10/2/2017 στο Πνευματικό Κέντρο Καταπόλων Αμοργού. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου .

Η πρόεδρος του ΑΝΠΟΑ κ. Ελευθερία Ψυχογιού παρουσίασε αναλυτικά τις δραστηριότητες του σωματείου καθώς και  τις από δω και πέρα στοχευόμενες προσπάθειες, έτσι ώστε τα παιδιά της Αμοργού να έχουν μια δημιουργική δραστηριότητα με τον αθλητισμό.

Επιγραμματικά αναφέρουμε  :

  • Τρεις Ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ) Β εθνικής κατηγορίας

  • Μαθήματα σκάκι

  • Λειτουργία Γυμναστηρίου

  • Μαθήματα πυγμαχίας (kick boxing) από 15 Φεβρουαρίου 2017

  • Αναζήτηση πόρων για την επισκευή σκαφών για να προχωρήσουμε άμεσα σε μαθήματα ιστιοπλοΐας

  • Δυναμική συμμετοχή για την στήριξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ελεύθερης Κατάδυσης τον ερχόμενο Σεπτέμβρη

  • Συνεργασία με τον Δήμο Αμοργού για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών του νησιού

  • Δημιουργία τμήματος στίβου στο άμεσο μέλλον

Πέραν τούτου η πρόεδρος υπογράμμισε τα οικονομικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει το νησί  μέσα από τον αθλητισμό στοχεύοντας στην επέκταση της τουριστικής περιόδου. Έγινε σαφής αναφορά στην σπουδαιότητα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ελεύθερης Κατάδυσης, που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Αμοργό.  Σημείωσε ότι το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός και μάλιστα στην παγκοσμίως γνωστή -λόγω της ταινίας- Αγία Άννα, μπορεί να αποτελέσει μια ουσιαστική παρακαταθήκη για το μέλλον της Αμοργού. 

Βασικός ομιλητής  της εκδήλωσης ήταν ο προσκεκλημένος του ΑΝΠΟΑ  τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων κ. Π. Σιδερής. Αναφέρθηκε εκτενώς στα οφέλη του στίβου για τα παιδιά, ιδιαιτέρως  όταν η ενασχόληση τους με αυτόν ξεκινά από μικρή ηλικία.  Συγκεκριμένα είπε ότι ο στίβος αποτελεί την βάση όλων των αθλημάτων και είναι μια από τις κλασικές επιλογές,  που μπορούμε να στρέψουμε τα παιδιά μας με αμέτρητα  οφέλη.  Συγκεκριμένα είπε ότι κάθε παιδί μπορεί να ασχοληθεί με τον στίβο από την ηλικία των 6 χρόνων , χωρίς αυτό να αποκλείει και την ενασχόληση των παιδιών σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η καλλιέργεια των φυσικών ικανοτήτων των νέων  μέσα από τον Κλασικό αθλητισμό  προλαμβάνει την υποανάπτυξη κάποιων μυών και βελτιώνει την στάση του σώματος και την λειτουργία των αρθρώσεων .

 Πρόσθεσε επίσης ότι οδηγεί στην ανάπτυξη θετικής αντίληψης, τονώνει το αυτοσυναίσθημα  και συμβάλλει ουσιαστικά στην αυτοπεποίθηση, στην επιμονή , την πειθαρχία, την ικανότητα συγκέντρωσης και βοηθά να χτίσουν   τα παιδιά μια δυνατή και ηθική προσωπικότητα.

Πέραν τούτου περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νησιωτικότητα   όσον αφορά τον αθλητισμό, (π.χ. στις Κυκλάδες υπάρχουν μόνο δύο γήπεδα με άδεια) κι οι αθλητικές υποδομές είναι  τουλάχιστον  ανεπαρκείς .

Εντούτοις παρά τις δυσκολίες τόνισε ότι ο στίβος επιφέρει τεράστια οφέλη και στην προβολή των νησιών μέσα από την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, αλλά και στην σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων μεταξύ των νησιών.

Έχοντας εικόνα από όλα τα νησιά των Κυκλάδων  υπογράμμισε  ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Αμοργό είναι  σε καλύτερη μοίρα από πολλά άλλα νησιά. Πρόσθεσε ότι η συνεργασία του ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων με τον Δήμο Αμοργού και τον ΑΝΠΟΑ θα συμβάλλει ουσιαστικά στην βελτίωση τους.

Επιπροσθέτως δήλωσε ότι το σωματείο μας είναι ένα υγιές αθλητικό σωματείο και θα έχει κάθε ηθική  οικονομική και τεχνική στήριξη από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων.

Ο κ. Ελευθέριος Καραϊσκος,  πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας,  έκανε γνωστό σ όλους ότι στα άμεσα σχέδια του Δήμου Αμοργού είναι η αποκατάσταση του γηπέδου των Καταπόλων Αμοργού . Η μελέτη για το συγκεκριμένο γήπεδο παραλαμβάνεται από τον Δήμο Αμοργού στις 15 Φεβρουαρίου 2017 κι ο Δήμος θα προβεί άμεσα στην αναζήτηση χρηματοδότησης. Σημείωσε επίσης  ότι ο Δήμος Αμοργού προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου και κλειστού Γυμναστηρίου,  έχει αποστείλει τοπογραφικά δημόσιων κτημάτων στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προς αναζήτηση των καταλληλότερων χώρων.   Πέραν τούτου πρόσθεσε ότι η σύσταση Κοινωφελούς Επιχείρησης  από τον Δήμο είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει κάθε αθλητική δραστηριότητα. Επίσης δήλωσε ότι ο Δήμος θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς έτσι ώστε το Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης να έχει την καλύτερη δυνατή έκβαση.

Στο τέλος της εκδήλωσης και μετά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τα μέλη του Δ.Σ. προσέφεραν αναμνηστική πλακέτα με το νησί της Αμοργού στον κ. Π. Σιδερή καθώς και δύο τιμητικά δώρα  στους  κ. Βαγγέλη Μέτα και  κ. Γεώργιο Πάσσαρη για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο σωματείο μας.

Το Δ.Σ. του ΑΝΠΟΑ ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική για μας ήταν η παρουσία πολλών γονέων  παιδιών της Β/θμιας εκπαίδευσης κυρίως του 15μελους , διότι μαζί με όλους  μπορούμε να κτίσουμε το αθλητικό μέλλον του τόπου μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΠΟΑ

Y.Γ:Η εκδήλωση έχει βιντεοσκοπηθεί και θα ανέβει προσεχώς στο Amorgos News   

Φωτογραφίες από το amorgos-news.gr

IMG 4681-800x533 IMG 4685-800x533 IMG 4692-800x533 IMG 4696-800x533 IMG 4707-800x533 IMG 4718-800x533 IMG 4722-800x533 IMG 4725-800x533 IMG 4727-800x533 IMG 4731-800x533

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

BANNER PAS NAXOU 2021

AKADIMIES PANNAXIAKOS

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2021 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares