Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 13:03

Στην Εθνική η Ελένη Τσίγκα και 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Εκπροσωπώντας τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, η Ελένη Τσίγκα έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άπνοιας, όπου πέτυχε σπουδαίες επιδόσεις που έφεραν την κλήση της στην Εθνική Ομάδα.

Συγκεκριμένα η αθλήτρια του ΝΟ Σύρου πήρε μέρος σε δύο αγωνίσματα, την Στατική Άπνοια και την Δυναμική Άπνοια με Διπλά Πέδιλα. Στη στατική άπνοια πέτυχε χρόνο 3’47’’15, κατακτώντας τη δεύτερη θέση, ενώ στη δυναμική άπνοια με διπλά πέδιλα, διένυσε 100μ.με μία ανάσα, πράγμα που την ανέβασε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και παράλληλα την ευκαιρία να ενταχθεί στην Εθνική Ομάδα.

Αμέσως μετά την επιτυχία που πέτυχε η αθλήτρια του ΝΟΣ, προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Ξεκίνησα την ελεύθερη κατάδυση μόλις το 2016. Η επαφή με την άπνοια και την ελεύθερη κατάδυση αποτέλεσε για μένα μια αναγέννηση και ταυτόχρονα μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσω μια αναπάντεχη και συνεχή διατριβή ενδοσκόπησης. Στην πραγματικότητα, από τη στιγμή που κρατάω την αναπνοή μου ξεκινάει ένα ταξίδι εξερεύνησης του ίδιου μου του εαυτού. Κατα τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού χρειάζεται μεγάλος αυτοέλεγχος γιατί είμαστε μόνοι μας με τον εαυτό μας και τις σκέψεις μας, σ’έναν νέο κόσμο, διαφορετικό, αλλά και ταυτόχρονα οικείο. Άλλωστε, όλοι έχουμε την άπνοια μέσα μας.

Έπειτα από παρότρυνση του προπονητή μου, ξεκίνησα να παίρνω μέρος σε αγώνες άπνοιας με αποκορύφωμα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άπνοιας πισίνας, το οποίο και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 24 Απριλίου 2018 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου, υπό την αιγίδα και διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αλιείας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.),. Ο αγώνας περιελάμβανε τέσσερα αθλήματα πισίνας, την Στατική Άπνοια, την Δυναμική Άπνοια με μονοπέδιλο, την Δυναμική Άπνοια με Διπλά πέδιλα και την Δυναμική Άπνοια χωρίς πέδιλα. Στον αγώνα, εκτός από τους παγκοσμίου φήμης Έλληνες αθλητές, έδωσαν το παρόν και καταξιωμένοι αθλητές από το εξωτερικό.

Εκπροσωπώντας τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, πήρα μέρος σε δύο αγωνίσματα, την Στατική Άπνοια και την Δυναμική Άπνοια με Διπλά Πέδιλα. Στη στατική άπνοια πραγματοποίησα χρόνο 3’47’’15, κατακτώντας τη δεύτερη θέση, ενώ στη δυναμική άπνοια με διπλά πέδιλα, διένυσα 100μ. με μία ανάσα, πράγμα που με έφερε επίσης στη δεύτερη θέση και μου έδωσε την ευκαιρία να ενταχθώ και στην Εθνική Ομάδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Ε.Ο.Υ.Δ.Α., για την άψογη διοργάνωση, τους κριτές, τους δύτες ασφαλείας καθώς και τους συναθλητές μου που όλοι συνεισέφεραν τα μέγιστα στη δημιουργία ενός πολύ ευχάριστου κλίματος κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τέλος θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου και κυρίως τον Κ. Γιώργο Δούναβη για την πολύτιμη βοήθειά του».

FB_IMG_1528391196303.jpg

FB_IMG_1528391193158.jpg

FB_IMG_1528391183635.jpg

 

Κατηγορία ΚΟΛΥΜΒHΣΗ

AKADIMIES PANNAXIAKOS

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2022 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares